Loading...
Skip to Content

Vandaag: onze vzw

Wat is Milites Templi vzw?

Milites Templi ontstond 920 jaar na de val van Jeruzalem, in een Gents café. Na enkele avonturen in andere re-enactmentverenigingen besloot een groep vrienden zich voortaan toe te leggen op de wereld van de Tempeliers. Milites Templi (de Ridders van de Tempel) was geboren.

Van een handjevol stichtende leden groeide de groep gestaag. In 2019 werd Milites Templi officieel omgevormd tot een vzw met meer dan veertig leden, van zuigelingen tot veertigers, uit alle hoeken van Vlaanderen. Ze wordt ondersteund door een zeskoppig bestuur.

Wat is re-enactment?

Re-enactment is een (vaak uit de hand gelopen) hobby waarin men probeert een bepaalde tijdsperiode tot leven te wekken door zo getrouw mogelijk te leven met de middelen en volgens de gewoontes van deze tijdperiode.

Dit betekent dat we slapen in middeleeuws correcte tenten, onze maaltijden bereiden boven een open vuur, en kledij van linnen of wol dragen die passen bij de status en achtergrond van onze personages. Daarnaast doen we kritisch onderzoek naar onze tijdsperiode, om de Tempeliers ook historisch te kunnen kaderen. Velen van ons hebben altijd een kopie van de Regel in hun tent liggen. Vraag er gerust naar tijdens een bezoekje aan ons kamp!

Wilt u ons bezoeken of ons inhuren?

Neem dan gerust een kijkje op onze agenda en onze contactpagina