Loading...
Skip to Content

Lid worden?

Ben je gefascineerd door de Tempeliers, of nieuwsgierig naar het re-enactmentgebeuren? Misschien wil je wel lid worden van onze groep? Net als bij de historische Tempeliers moeten kandidaat-leden een aantal stadia doorlopen. Op deze manier kan je rustig wennen aan het kampleven en de groep.

Alles begint met een mailtje naar info@milites-templi.be, waarin je je even voorstelt en uitlegt waarom je onze groep wilt vervoegen. Meestal vragen we je om ons even op een kampement op te zoeken, zodat we persoonlijk kunnen kennismaken en onze groep kunnen voorstellen.

Loopt deze kennismaking goed, dan kunnen we je uitnodigen om als gast een aantal kampementen bij te wonen, van opbouw over overnachtingen tot afbraak.

Na enkele kampementen kun je vragen of gevraagd worden om novice te worden. De vraag wordt voorgelegd aan alle leden van de groep, die hierover stemmen. Is de stemming positief, dan kun je een novicejaar aanvangen waarin je jouw plaats in de groep (ambachtsman, krijger…) vindt.

Na het novicenjaar volgt een laatste stemming tot vast lid. Is ook deze stemming positief, dan ben je officieel lid van onze groep!

Wees vooral niet bang om het bovenstaande proces aan te vangen. Zoals onze leden kunnen bevestigen, verloopt alles meestal erg natuurlijk en vlot. Aarzel dus niet om ons te contacteren!