LID WORDEN VAN MILITES TEMPLI

Iedereen kan lid worden van Milites Templi. Maar alvorens je volwaardig lid wordt leg je een geheel traject af binnen de groep. Dit traject doen we hieronder even uit de doeken.

Bezoeken
De eerste keer dat je Milites Templi leert kennen is meestal via een kampement. Daar kan je de werking van de orde zien en hoe bepaalde zaken er aan toe gaan tijdens openbare kampementen. Hierbij heb je nog geen banden aan de groep maar kan je wel al eens de sfeer van een kampement opsnuiven en kennismaken met een aantal leden van de orde.
Mensen die ons puur via de website leren kennen en interesse hebben in het Tempelier worden bij Milites Templi, raden we aan ook eerst even een bezoekje te brengen op openbare kampementen.

Novice
Je novice-schap loopt officieel één volledig jaar. Hierin moet je minstens 2 à 3 kampementen meedoen. Je leert meer over Milites Templi kennen, krijgt trainingen en leert het reilen en zeilen kennen van de groep zowel op als naast het kampement.
Op het einde van je novice jaar word je een volwaardig lid van de groep. Hierbij is dan een kleine ceremonie voorzien waarin je jouw geloftes kan afleggen en toetreden tot Milites Templi.

Lid
Als lid kan je verschillende functies hebben binnen de groep.
Kampen en Evenementen
Ridders
zijn getraind in de HEMA (Historical European Martial Arts) en gaan gekleed in de witte gewaden met het rode kruis.
Sergeanten worden getraind door de ridders maar zijn niet verplicht getraind te zijn in de HEMA. Zij dragen zwarte of bruine gewaden met een rood kruis.
Vereniging
Kapittel
In het jaarlijks Kapittel worden heel wat zaken besproken betreffende de werking van Milites Templi. Hier heeft elk lid inspraak op de werking van de vereniging. Novices mogen hier hun mening delen, maar hebben nog geen stemrecht.
Bestuur
Het bestuur bestaat uit een kleine groep van leden van Milites Templi en maakt snelle beslissingen voor de groep.
Website
Als lid van de vereniging Milites Templi, krijg je als gast een gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op ons besloten systeem. Hierin vul je jouw profiel aan zodat je inorde bent voor de verzekering en kan jij je ook inschrijven voor nieuwe kampementen, evenementen en kapittels.
Gelden
Elk jaar betaal je een bijdrage in de vorm van lidgeld. Hiermee wordt de verzekering betaald voor elk lid van Milites Templi.
Voor elk evenement en kampement waar eten wordt voorzien door Milites Templi, betaal je jouw verbruik. Dit wordt altijd na een kampement berekend.
Als je overnacht in de grote tent van Milites Templi, betaal je jouw overnachting daarin. Van dit geld wordt die tent onderhouden.
Meer info of vragen? Stuur ons dan zeker een mailtje of spreek ons aan op één van de evenementen.


Terug naar homepage